Árpa Attila lightbox

 

Árpa Attila

 

Münchenben született, középiskolába szülővárosában járt, majd a Berkeley-ben találhatóUniversity of California ösztöndíjas hallgatója lett, de a budapesti Színház- és FilmművészetiFőiskola diákja is volt.

Szülei révén került kapcsolatba a tele- víziózással és a film világával: édesapja a TV2-nél voltkreatív igazgató, édesanyja dramaturg.
1999-ben nyerte el az RTL Klub kreatív igazgatói tisztségét, ahol olyan produkciókat indított útjára, mint a Legyen Ön is milliomos!, vagyéppen a Heti Hetes.

Ezt követően csatornát váltott és a TV2-nél folytatta alkotói munkáját.
2011-ben szerepelt a Nagy Duettben, Falusi Mariann párjaként.

Producerként olyan sorozatokat támogatott mint a Barátok közt, a Gálvölgyi Show vagy az Esti Showder. 2004-ben írta és rendezte meg első filmjét, az Argo című akció-vígjátékot, melynek folytatása 2015-ben került a mozikba. Többek között szerepelt az Egy szoknya, egy nadrág, az S.O.S. Love, a Hippolyt és a A gyilkos középkor című alkotásokban, de a Magyarországon forgatott Die Hard - Drágább, mint az életed akciófilmben is szerepet kapott.

Jelenleg főszererepet játszik Balázs Andrea mellett, a Stephen King regénye alapján írt Tortúrában, melyet a Karinthy Színház színpadán tekinthet meg a nagyérdemű.
Fel

Free Joomla! template by L.THEME