Leirer Tímea lightbox

 

Leirer Tímea

 

Sokáig klasszikus zenét tanult, tinédzserként pedig magával ragadta a könnyűzene és a videoklipek világa. Így – bár az egyetem mellett dolgozott helyi televízióknál és újságoknál is – a pécsi Dráva Rádiót tekinti élete első fontos munkahelyének. 

1998-ban, 23 évesen az akkori induló Sláger Rádióhoz került, előbb éjszakai, majd esti műsorvezetőként, később a hétvégi délutánokon várta a hallgatókat. Magyarország akkori elsőszámú rádiójában legjobbaktól tanulhatta meg a szakmát, a kereskedelmi rádiózás amerikai szakemberei segítették a fejlődését. 

Nyolc év után a Juventus rádió műsorvezetője és zenei szerkesztője, kreatív ötletgazdája lett. Ezt követően 2008-tól a Petőfi Rádió szerkesztő-műsorvezetőjeként folytatta, ahol a napközbeni zenei műsorok házigazdai teendői mellett számos interjút készített a hazai és nemzetközi zenei élet ismert és fontos szereplőivel. 

Később rövid ideig a Kossuth Rádió kulturális magazinjának szerkesztő-műsorvezetőjeként dolgozott, majd 2018 decemberétől, a rádió indulásától a Retro Rádió műsorvezetője lett. Minden hétköznap várja a hallgatókat és mellette fontos szerepet tölt be a rádió zenei szerkesztői csapatában is.

Az elmúlt években számtalan kulturális tematikájú interjút és cikket írt és jelentett meg különböző internetes portálokon, de rendszeresen vállal narrátori, műsorvezetői szerepet rendezvényeken, hivatalos programokon is. Az utóbbi évben coachként is örömmel segíti a hozzá fordulókat.

Fel

Free Joomla! template by L.THEME